skip to Main Content
Ik Kon De Schoonheid Niet Ontdekken

Wat  heb ik getwijfeld of ik dit wel of niet zou delen met u, maar na lang getwijfel doe ik het toch maar. De laatste zes maanden was een gekke periode, wij waren soms dicht en soms open en er zijn mensen geweest die dachten dat ik van een extra lange vakantie aan het genieten was. Nu had ik dat best gewild maar de waarheid was helaas anders. Genoten van witte muren in de VU en mijn dagelijkse entertainment bestond uit mensen in witte jassen en het ‘all you can eat buffet’ werd netjes aan bed gebracht.

Toen ik weer een beetje op de been was en thuis weer mijn draai had gevonden ben ik voorzichtig weer naar de winkel gegaan. Mijn dochter en haar man hebben de boel gedraaid zonder mij, daar heb ik mij geen enkel moment zorgen over gemaakt, en stiekem moest ik nog rust houden maar als je al zo lang in de winkel staat (sinds 1953) kan je eigenlijk niet meer zonder. Benieuwd naar wat ik zou aantreffen, daar viel niets op aan te merken, de collectie is prachtig alleen mijn waarnemend oog liet mij in de steek. Kijkend naar de kleuren en de harmonie daarvan, ik kon de schoonheid niet ontdekken en ben na een kwartiertje weggegaan op mijn fiets het Vondelpark in. Zoekend naar kleuren in de bloemen bladeren en bomen, ook hier was niets mis mee maar de kleuren….het was anders (het was toen september). Ik bedacht mij dat het misschien een goed idee was om naar een museum te gaan waar veel kleur is, De Hermitage is favoriet. Dwars door Mokkum fietsen na zo lang in het ziekenhuis te hebben gelegen is wel een feestje, wilde mij toch stiekem bewijzen dat ik het kon. Toen ik aankwam bij het museum zakte de moed weer in mijn schoenen en ben ik op een bankje gaan zitten want ik kon het niet meer opbrengen om naar binnen te gaan. Een uur lang heb ik aan de Amstel gezeten en dom naar het water gekeken.

Terug in de winkel

Een paar dagen later ben ik weer naar de winkel gegaan om te kijken of ik het anders zou ervaren, helaas was er geen verschil met mijn eerste bezoek. Toen ben ik mij in de winkel met onnozele klusjes bezig gaan houden, dingen waarbij ik dacht dat het niet echt nodig zou zijn maar wel handig. Een mooi ladder gemaakt voor de stalen van Cunera, heel simpel maar hij staat prachtig en wat is hij handig. Samen met mijn dochter ben ik een aantal stoffen gaan selecteren om kussens van te laten maken, Ratna liet mij lekker mijn gang gaan, stiekem wist ik dat ze niet van de chaos hield die ik achter liet maar zij zag dat ik er weer zin in kreeg. Zin om mooie dingen te maken en mij te realiseren dat ik het weer zag, ik zag de schoonheid weer in de stoffen en had weer plezier en enthousiasme in wat ik deed.

De aankomende periode staat nog steeds in het teken van revalideren en van lekker in de winkel aanwezig zijn en te genieten van de mooie kleuren en materialen om mij heen. Samen met mijn dochter en schoonzoon gaan wij er weer een mooi jaar van maken in de winkel, mooie stoffen, mooie kleden en mooie kleuren.

Toon Toele

Toele Team

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Beste heer Toele, sinds zowat 45 jaar koop ik van tijd tot tijd hetzelfde bij u, een kokos traploper en een lange mat voor in de keuken in mijn woonboot. Ikzelf ben nu ook al 85 jaar, ook een beetje krikkemikkig, maar heb altijd gehoopt dat u het tot in lengte van dagen zou volhouden, omdat kokos mijn favoriet is. Gelukkig dat u weer een beetje kunt meedraaien, gelukkig ook hebben uw dochter en haar man een optimistische blik in de ogen. Ik was juist van plan binnenkort een nieuwe loper en mat te bestellen, maar naar aanleiding van uw verhaal schrijf ik u dit berichtje. Amsterdamse oude firma’s en de u moeten in ere gehouden worden. U hoort dus nog van mij, groet, Walter Jacobs,

  2. Fijn om in de winkel te zijn,met zulke ontzettend aardige mensen als Ratna,Shaddy en Toon,met alledrie echt oog voor verkopen.
    En al jaren een prachtige smaak van kleden en stoffen, (en ook artikelen voor de inrichting )

    Ik hoop echt,dat jullie nog heel lang blijven in deze súper winkel………….En dat gelóof ik vast !
    Dag,groeten van Hetty.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top